In 2016 is Wattcycling Nederland gaan werken met franchises door het hele land. Zij zijn een sportieve community op gaan zetten door middel van wattbikes en mensen die zich al langer voor de sport inzetten.

Veel van deze franchises zijn gaan werken met een extensie voor wordpress genaamd Woocommerce. Hierbij kan iemand als klant een strippenkaart aankopen om op een bepaalde dag te komen trainen. Dit moest echter via iDeal of een andere betaalmethode en dit moest direct voor een aantal weken betaald worden.

In 2017 was de wens van een van deze franchises, Wattcyclingcenter Zoetermeer, om de mogelijkheid te creëren om mensen een abonnement te laten nemen op trainingen. Dit zodat mensen het gemak hebben van een telefoonabonnement, waarbij ze hun gegevens eenmalig afgeven en maandelijks op kunnen zeggen. Hierbij wordt het geld automatisch van de rekening van de klant afgeschreven door een machtiging voor een incasso.

Door middel van software die speciaal gemaakt is voor woocommerce, is het nu mogelijk om mensen een abonnement af te laten sluiten. Hierdoor wordt het makkelijker wordt voor de klant om te komen trainen.

 

Deze abonnementssoftware kan natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Heeft u een website waarop u een abonnement op foto’s of video’s wil verkopen? Dan is dit ook mogelijk!

Misschien heeft u wel artikelen die u uitleent voor een bepaalde tijd. Dit is allemaal mogelijk met deze software, u kunt direct zien of iemand nog moet betalen of dat uw product al te lang weg is.